Talven tarina

Jokavuotinen Työväen kulttuuritapahtuma Jyväskylän Talvi on ajankohtainen ja keskusteleva kulttuuritapahtuma. Talven ohjelmisto muodostuu paneelikeskusteluista, asiantuntijatapaamisista, taidenäyttelyistä, teatteriesityksistä, konserteista, ihmisiä yhteen tuovista tilaisuuksista ja taidekokemuksista sekä lapsille ja nuorille suunnatuista tapahtumista. Tapahtuma on järjestetty ensimmäisen kerran vuonna 1969.

Työväen kulttuuritapahtuma Jyväskylän Talvi sai alkunsa v. 1969 ja kasvoi nopeasti laajaksi ja valtakunnallisesti tunnetuksi tapahtumaksi. Jyväskylän Talvi on laajasti verkostoitunut ja yhteistyökumppaneitamme ovat SAK ja sen jäsenliitot, työväen sivistysjärjestöt, poliittiset puolueet, Jyväskylän kaupunki sekä paikalliset kansalaisjärjestöt, toimijat ja taiteilijat.

Tapahtumaa suunnitellaan ja toteutetaan vapaaehtoisvoimin. Talven hallitukseen kuuluvat v. 2021-22 puheenjohtajana Jorma Kallio, varapuheenjohtajana Eila Tiainen, sihteerinä Mika Kelander (21.9.-16.12.2021), uutena sihteerinä Leo Turunen (20.1.2022 -) rahastonhoitajana Tapani Kaakkuriniemi sekä muina jäseninä Ari Harlamow, Tarja Viikari, Markku Hassinen, Irma Hirsjärvi ja Karoliina Veijo.

Talven tunnukset

Työväen kulttuuritapahtuma Jyväskylän Talvi tunnetaan aina tapahtuman alusta lähtien käyttöön otetusta graafisesta tunnuksestaan. Talven logotunnuksen lähtökohtana on ollut tyylitelty Seminaarinmäen puuaita. Tuntemattomaksi jääneen graafikon piirtämän logon suunta on eteenpäin ja ylös.

Myöhemmin käyttöön otettiin tapahtuman toiseksi ja epäviralliseksi tunnukseksi Talven ohjelmasihteerin Kalevi Tynkkysen 80-luvun alussa piirtämä talvinen punatulkku.

Katso ohjelma täältä


Talven kumppanit ja tukijat